Домашна Едросмляна Тракийска ЛютеницаДа сготвим, Мама готви най-добре

Домашна Едросмляна Тракийска Лютеница

Най-хубавата лютеница е домашната. Всеки я приготвя в различен вариант. Някой добавя ябълки, други моркови, кой каквото свари. Аз ще ви покажа варианта от моето детство, като направя малки изменения, защото времето с което разполагам е много малко. Така в онова време, трябваше да разполагаш поне с два поредни дни почивка за да я приготвиш до края. Днес в забързаното …

Continue Reading
Пилешки крилца с Мед и СусамДа сготвим, Мама готви най-добре

Пилешки крилца с Мед и Сусам

Определено тези крилца са хит у нас. Може да се каже. че всяка седмица ги правя. С една дума са любими. Приготвят се лесно, а са толкова вкусни, че не мога да ви опиша. Сега ще ви разкрия как приготвям Пилешки крилца с Мед и Сусам. Продукти: 800 гр. пилешки крилца, сол на вкус, 1/2 ч.ч. соев сос, 2 с.л. пчелен …

Continue Reading
Пълнени чушки с Кус-Кус и МоцарелаДа сготвим, Мама готви най-добре

Пълнени чушки с Кус-Кус и Моцарела

Един много лесен летен вариант за гозба. В разгара на чушките и от всякъде ухае на нещо приготвено с тях. Този път обаче вместо да ги пълня с кайма реших да е по този начин, за да е по-различно. От фурната ухаеше вкусно. Децата през пет минути ме питаха- Готово ли е вече? Идилията беше пълна. А сега да не …

Continue Reading
Семейна ПицаДа сготвим, Мама готви най-добре, Тестени

Семейна Пица

Обичаме пица, ама и кой не я обича. Ще ви представя как аз я правя. Това е нашета Семейна Пица. Вкусна и от всичко по много. апетитен кашкавал. Има много видове пица, но аз няма да говоря за тях. Ще ви пиша за моята Семейна Пица. Достатъчна по вкус и всички я харесват. Опитайте и вие… Продукти за тестото: 250 гр. брашно, …

Continue Reading
Хрупкави кюфтенца от Тиквички с КашкавалДа сготвим, Мама готви най-добре

Хрупкави кюфтенца от Тиквички с Кашкавал

В този ден искам да пробвам нещо по-различно по вкус. Омръзнаха ми пържените тиквички и ето, че ми блесна една идея. Точно сега искам и с вас да споделя. Хубави “Хрупкави кюфтенца от Тиквички с Кашкавал”, трябва само да опитате от тях. Продукти: 2 средно големи Тиквички, 100 гр. кашкавал, 1 яйце, сол на вкус, мазнина за пържене, Копър, 1 …

Continue Reading
Хавайско Ризото с Гъби и ЛимонДа сготвим, Мама готви най-добре

Хавайско Ризото с Гъби и Лимон

Това Хавайско Ризото ще ви отнеме не повече от 10 минути. Много често в забързаното ежедневие ни се налага да посегнем към замразените храни. Точно това ще направя и аз сега, но този път ще ви разкажа, как аз си правя Хавайско Ризото. Много вкусно се получава. Продукти: 1 пакет Хавайско Ризото, сол на вкус, 1 ч.ч. зеленчуков бульон, 3 с.л. бяло …

Continue Reading
Да сготвим, Мама готви най-добре

Риба на Фурна

За тази Риба на Фурна искам да кажа, че освен за празник може да се приготвя и в делник. Важното е да Ви е сладко и да обичате риба. Ето и съставките: 1 средна риба около 2 кг, 1 буркан консервирани домати, 3 едри глави лук, 5 зърна бахар, 2 с.л. зехтин, 1 с.л. смлян червен пипер, 300 мл. вода, сол …

Continue Reading
ИМАМБАЯЛДЪДа сготвим, Мама готви най-добре

ИМАМБАЯЛДЪ

Както я приготвя мама- ИМАМБАЯЛДЪ Това е едно любимо ястие приготвяно изцяло през лятото от моята майка. Няма мръвки разбира се, но в тия жеги е полезно малко разтоварване. Ястието се прави със зеленчуци от нашата градина. Това което сме си произвели. Ако все още не сте опитвали ИМАМБАЯЛДЪ, сега е момента. Продукти за 4 порции: 4 средно големи патладжана 2 глави …

Continue Reading
Супа "Топчета"Да сготвим, Мама готви най-добре

Супа “Топчета”

Любимата Супа “Топчета” на всяко дете Става бързо като има кой да помага за направата на топчетата. Не знам как е у вас, но у нас е любима сред супите. Аз я правя богата и ароматна и да не си гладен ще огладнееш. Продукти: 400 гр. кайма 1 к.ч. ориз 1 малка глава лук червен пипер, чубрица, сол, оцет, вода, олио …

Continue Reading
Домашен петел с Кисело зеле и ОризДа сготвим, Мама готви най-добре

Домашен петел с Кисело зеле и Ориз

Как да сготвим Домашен петел с Кисело зеле и Ориз? Най-добрият вариант да се сготви домашен петел е с кисело зеле, понеже тази птица има сравнително жилаво месо. От моят опит, който имам до момента е, че най-вкусно се получава когато се сготви с кисело зеле. Тогава месото увира добре и става много вкусно, пръстите да си оближеш! Продукти: 1 кг. …

Continue Reading