Телешки БоршДа сготвим, Мама готви най-добре

Телешки Борш

Спорен е въпроса за произхода на Борша. Руснаците ще казват наш е, а поляците ще кажат, че те са го измислили. Така или иначе борш се приготвя на много места по Света. Той може да е изцяло зеленчуков или за почитателите на месото може да има добавено телешко, пилешко или свинско. Историята на Борша е толкова колоритна, колкото и съставките …

Continue Reading
Апетитно Руло с Шунка и КашкавалДа сготвим, Мама готви най-добре, Торти и Рула

Апетитно Руло с Шунка и Кашкавал

Много се радвам да споделя още една вкусна идея. Опитайте това Апетитно Руло с Шунка и Кашкавал, толкова е вкусно, че сякаш за миг забравяш за калории и диети. Направо не мога да му устоя. Кашкавала много добре си пасва с гъбите и шунката. Направих това Апетитно Руло с Шунка и Кашкавал за закуска, но може успешно да запълни и празнична трапеза. …

Continue Reading
Солено Руло с ШункаДа сготвим, Мама готви най-добре, Торти и Рула

Солено Руло с Шунка

Това е една  интересна идея за предястие. Хубавото при него е, че може да си го променяте както на вас ви харесва. Например пълнежа може да е от друг вид салати. Да напълните рулото с руска или млечна салата, даже сега се сещам, че много оригинално ще се получи с рулца от раци. Но, в моят случай ще бъде шунка. …

Continue Reading
Качамак със Сирене на бабаДа сготвим, Мама готви най-добре

Качамак със Сирене на баба

Има рецепти, които остават завинаги. Така този Качамак със Сирене на баба се е запечатал в моето съзнание. Баба беше една обикновена жена, всичко което правеше в кухнята беше просто на вид, но много вкусно. Любими и бяха всички видове каши- сирена каша, пилешка каша, лучена каша и всичко като каша. 🙂  От време на време си припомням далечните дни от …

Continue Reading
Печена цяла Патица с Тиква и Портокалов сокДа сготвим, Мама готви най-добре, Празници

Печена цяла Патица с Тиква и Портокалов сок

Тук наскоро у дома приготвих  много вкусно ястие, но чаках да наближат Коледните празници за да го споделя с вас. Комбинацията от Патица с Тиква се роди ненадейно. Първо мислех да я готвя с картофи, обаче се оказа че в момента не разполагам с тях, а вече не ми се ходеше до магазина. Но тикви имам достатъчно и затова реших …

Continue Reading
Огретен с ПилеДа сготвим, Мама готви най-добре

Огретен с Пиле

Ще ви предложа едно много лесно ястие. Опитайте и ще видите, че всеки може. Много е вкусно. Хубавото на този огретен е че може да пробвате и с друг вид месо, всъщност с каквото разполагате в хладилника. Сгответе и ще имате топла вечеря или обяд. Огретен с Пиле може да приготвяте през всеки сезон на годината и без това е толкова …

Continue Reading
Турски Бюрек с Кайма на фурнаБаници, Да сготвим, Мама готви най-добре

Турски Бюрек с Кайма на фурна

Тук на скоро ми се отдаде възможност да посетя Одрин. Е, нали сме съседи, пък и стана предпочитана дестинация за шопинг. И така една събота бях там, точно с тази цел, хем да разгледам и да си купя това-онова. Няма как да посетиш Одрин и да пропуснеш факта да си купиш от техните кори. Е, няма как, точно и това …

Continue Reading
Пълнени чушки с кайма и ориз в собствен сосДа сготвим, Мама готви най-добре

Пълнени чушки с кайма и ориз със соев сос

Още едно любимо ястие в моята колекция от рецепти. Може да се приготви успешно дори и от начинаещи в кухнята. Само опитайте тези Пълнени чушки с кайма и ориз в собствен сос! Продукти: 250 гр. кайма, 150 гр. ориз, 8-9 бр. средни чушки, 300 мл. вода, 200 мл. доматен сок, 2 с.л. Соев сос, черен пипер на вкус, сол ако е …

Continue Reading
Талиатели с пилешко филе и броколиДа сготвим, Мама готви най-добре

Талиатели с пилешко филе, броколи и Соев сос

Обичам Италианската кухня, а тези Талиатели с пилешко филе и броколи, са просто невероятно вкусни. Това е различно ястие. Трябва да си приготвите за да разберете разликата между Талиатели и спагети. Уверявам ви, разликата е огромна. Сочно и много добро ястие. Продукти за 4 порции: 400 гр. Талиатели, 300 мл. сметана, 400 гр. пилешко филе, броколи (може и замразени), 2 скилидки …

Continue Reading
Вкусна Леща яхния със Соев сосДа сготвим, Мама готви най-добре

Вкусна Леща яхния със Соев сос

Здравословните ползи от лещата са многобройни. Лещата е сред традиционните храни, които консумираме в България. А, ето и няколко причини за да продължим да консумираме леща: Лещата понижава холестерола, тъй като има високо съдържание на разтворими фибри; Лещата поддържа здравето на сърцето, намалява риска от сърдечни проблеми; Лещата подпомага храносмилането; Лещата е здравословен източник на протеин; И не на последно …

Continue Reading