Тиквички на фурна със сиренеДа сготвим, Мама готви най-добре, Основни Ястия

Тиквички на фурна със сирене

Това е едно много лесно и вкусно пролетно ястие. Тази рецепта е специално за тия, които не обичат да стоят на котлона и с часове да пържат. Тиквичките на фурна със сирене се получават с по-различен вкус, но като за лесно ястие си е идеално. Продукти: 4 броя тиквички, 1 ч.ч. краве сирене, 4 с.л. олио,2 яйца, 400 гр. кисело …

Continue Reading
Агнешко с Бакла и зелен ЛукДа сготвим, Мама готви най-добре, Основни Ястия

Агнешко с Бакла и зелен Лук

В този период на годината няма как да пропусна да приготвя това вкусно ястие. Сигурно ви е останало още малко агнешко от празниците и се чудите как да го сготвите. Е, това е наистина добър вариант. Баклата е богата на фибри, желязо и калий, но и не се прекалява много с нея 🙂 не е като ориза. И все пак …

Continue Reading
Печени пресни картофи с пармезанДа сготвим, Мама готви най-добре, Основни Ястия

Печени пресни картофи с пармезан

Ето, че на пазара се появиха и първите пресни картофки. Вземам на бързо кило-две в торбичка и бързам да се прибера за да сътворя нещо вкусно. В главата ми бушуват разни идеи, коя от коя по хубави и вкусни. Решавам вече какво ще правя с първите картофки, запрятам ръкави и решавам че това ще бъде Печени пресни картофи с пармезан. …

Continue Reading
Филе от Щука с ароматни билки и Мексиканско РизотоМама готви най-добре, Основни Ястия

Филе от Щука с ароматни билки и Мексиканско Ризото

Това ястие го приготвих в деня на пристигането на голямата ми дъщеря от чужбина. За щуката беше се погрижел моят съпруг, беше негов улов и понеже това не се случва всеки ден, бяхме я замразили и само чакахме денят в който да я приготвя. Тази риба е абсолютен деликатес.Предварително беше изчистена само трябваше да я нарежа и овкуся. Нищо, че …

Continue Reading
Печена агнешка плешка с оризДа сготвим, Мама готви най-добре, Основни Ястия, Празници

Печена агнешка плешка с ориз

Какво е Великден и Гергьовден без печено агнешко, сякаш нещо ще липсва на трапезата?! Дали ще е цяло агне или само част от него, варианта който аз използвам винаги е бил този. Накрая след цялата тупортия по подготовката се наслаждаваш на добре изпечено и сочно месце, което само си пада от костта. Няма как да пропусна и оня факт за …

Continue Reading
Вегетарианска Дроб сарма или Гъб сармаДа сготвим, Мама готви най-добре, Основни Ястия

Вегетарианска Дроб сарма или Гъб сарма

Не си падам много по карантиите, но ето един вариант, който много добре се покрива с вкусове качества. Хубавото на тази Вегетарианска Дроб сарма или Гъб сарма е, че може да се предложи като отделно ястие с гарнитура. Другият вариант е тя да бъде гарнитура, а основното да е добре изпечено месо (пиле, заек, агнешко). Гответе с фантазия! Винаги ще …

Continue Reading