Домашна Вита Баница
Баници, Мама готви най-добре

Домашна Вита Баница

Има ли нещо по-вкусно от Домашна Вита Баница?

Все отлагах този момент, но мисля, че е време да споделя тази вкусна баница с Вас. Може да решите да пробвате, не е трудно въпроса е – “Ще се захванеш ли да разточиш хубава Домашна Вита Баница?” Свикнахме да купуваме от магазина. Сякаш напоследък се е загубил аромата от домашно приготвена храна. Наистина времето все не стига, но си е друго домашното. Всичко си е истинско!

Продукти:Домашна Вита Баница

1 яйце

200 мл. хладка вода

2 с.л. оцет

1 1/2 ч.л. сол

3 с.л. олио

За пълнежа:

350 гр. сирене

200 мл. олио

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното, направете кладенче в него. Добавете яйцето, водата, оцета, солта и олиото. Омесете меко тесто. Оставете да почине 30 минути. Покрийте с фолио да не съхне. После разделете на топчета.

Домашна Вита Баница

Разточете на набрашнена повърхност с точилка. Разточва се да се получи тънък лист. Така, че вестник да четеш през нея.

Домашна Вита Баница

След това поръсете сирене и олио. Навийте на руло  и сложете в центъра на тавата. Продължавайте да разточвате и навивате в тавата докато се изпълни цялата. На мен тази доза ми изпълва точно една тава.

Домашна Вита Баница

Пече се в предварително загрята фурна на 180°С, докато приятно се зачерви. След като извадите от фурната напръскайте с вода и покрийте с кърпа. Нека да си обиколи нивката.

Нека да Ви е вкусно! Добър Апетит!

Домашна Вита Баница

Незабравими спомени нахлуват в моята глава. В далечно време баба търпеливо ме учеше да разточвам. Благодаря и, макар със закъснение,  и да не е сред нас аз знам, че е с мен и ме обича.

Домашна Вита Баница

Митка Угринова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *