Мама и бебе

За Начинаещи Родители- Първи Важни Стъпки

Стряскащо е, когато си родител за първи път. Задълженията се увеличават. Освен за себе си, трябва да мислиш и за едно малко същество, което шава непрестанно, а момента преди хранене се превръща в кошмар. Искам да Ви успокоя, не си хабете нервите, а улеснете своето ежедневие. Създайте си максимален комфорт и ще видите, че това спокойствие ще се предаде и на Вашето бебче!

  • Първото важно нещо е кърменето, така бебето ще е със силна имунна система.
  • Второто е водата, избягвайте всякакви минерални води. Най-добрият начин е като преварявате вода и после я прецеждайте, и прехвърляте в кана с капак. И така всеки ден, за да е прясна!
  • После идва ред на соковете- Винаги давайте прясно изцеден сок, на момента го приготвяйте в сокоизтисквачка. Става лесно и удобно- нужното количество ще разберете от вашият лекар.
  • Следващият важен уред е пасаторът– с него ще пасирате храната в началото картофите и супите, а по-късно и месото. След използване на уредите хубаво ги измивайте, така ще предпазите бебето от бактериални инфекции.
Въоръжете се с търпение! Погрижете се за здравето на Вашите деца! Избягвайте готовите сокове и пюрета, а също и консервираните храни! Това, което вие приготвите, е най-добро за детето, не се съмнявайте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *