ПанетонеМама готви най-добре, Празници, Тестени, Хлябове

Панетоне

Италиански Коледен хляб Панетоне От доста време съм дигнала мерника на това Панетоне. Разглеждах рецепти от къде ли не, но най-истинска ми се стори рецептата на Бруно. Французин по произход и майстор сладкар. Рецептата е уникална, вкусът е незабравим. Височината на моето Панетоне достигна цели 19 сантиметра, изпече се много добре и е мек като памук. За аромата няма какво …

Continue Reading
Маймунска Погача с Орехи и КарамелМама готви най-добре, Питки и Погачи, Тестени, Хлябове

Маймунска Погача с Орехи и Карамел

Страхотна вкусотия направете и Маймунска Погача с Орехи и Карамел, кръстете! Има неща като Маймунска Погача с Орехи и Карамел, които не омръзват. Чакаха с нетърпение да я изпека и още топла, топла да я захванат. Ама моля Ви снимките не съм направила! Едвам опазих малка част за фотосесията.  Ето и рецептата, опитайте да видим как ще е при Вас!  🙂 Продукти: …

Continue Reading
Сурвакарски КравайчетаМама готви най-добре, Хлябове

Сурвакарски Кравайчета

Време е за Сурвакарски Кравайчета! Няма дете което да не обича 1 януари. На този ден е празник Сурваки, това е български народен обичай. Обичаят е свързан с обредно обхождане на къщи и махали. Тези малки сурвакарчета обикалят по близки и познати и сурвакат за здраве и берикет. Самото суровакане се състои с удряне леко по гърба със сурвачка като …

Continue Reading
Домашен Хляб с Рикота и Шарена солМама готви най-добре, Хлябове

Домашен Хляб с Рикота и Шарена сол

Ароматен Домашен Хляб с Рикота и Шарена сол Толкова вкусен и ароматен, че нямаш търпение да си отчупиш и да опиташ от него. Продукти: 1 пакетче суха мая, 1 ч.л. сол, 180 мл. вода, 180 мл. прясно мляко, 2 с.л. захар, 4 с.л. олио, 1 белтък и брашно колкото поеме. За пълнеж: 250 гр. Рикота и Шарена сол за поръсване …

Continue Reading
естонски крингълКозунаци, Хлябове

ЕСТОНСКИ КРИНГЪЛ- КОЛЕДЕН КРАВАЙ

Обичам да експериментирам с рецептите, но за да направя нещо, то трябва да грабне моето внимание. Да ме предизвика да го направя. така стана и с този Крингъл, рецептата я видях лятото, но тогава не беше подходящо да я направя, но сега когато Коледа е на прага на нашите врати и всички сме в много специално настроение мисля, че сега …

Continue Reading
пълнозърнест хлябХлябове

ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ ХЛЕБЧЕТА

Не, че не харесвам бял хляб, но в пълнозърнестия има фибри, които са полезни за организма. Не мога изцяло да се доверя на тия в магазините, какво ли не се говори за тях, май ще е по-добре да си го правя у нас. Поне ще е без оцветители и други допълнения. А сега като го направих по вкус далеч се …

Continue Reading
хляб като памукХлябове

БЯЛ ХЛЯБ КАТО ПАМУК

Много пъти съм опитвала да правя хляб, целта ми е била да го направя, като ония от детството. Не можеш да издържиш и го начупваш, за да опиташ от невероятния вкус. Съвсем наскоро имах едно пътуване из България и попаднах на едно място горе в красивите Родопи. Малко селце с фурна и си правят хляба на място. Запознах се със …

Continue Reading
бананов хлябКексове и мъфини, Кулинарни Идеи, Тестени, Хлябове

СЛАДЪК ХЛЯБ С БАНАНИ И КОКОС

Никога не спирайте да експериментирате в кухнята. Всяко ново творение дава надежда за утрешния ден! Все съм се чудела, какви са тия хлябове и исках да опитам. Приличат на нашите кексове, но по вкус наистина се различават. Някъде по света този хляб се хапва за закуска с чаша мляко или топло кафе. Имайки предвид съставките, мисля, че ще е полезен …

Continue Reading
царевични плетенициКулинарни Идеи, Тестени, Хлябове

Царевични плетеници

Много обичам хлебни изделия с царевично брашно. Много ефектно се получава, а да не пропусна, че е и вкусно. Скоро правих царевичен хляб, но така се случи, че не можах да направя снимки за да го покажа, но сега успях! Аз лично съм доволна от ефекта, дано и на Вас ви хареса! Още докато го правех ухаеше, а като сложих …

Continue Reading
селска питкаКулинарни Идеи, Тестени, Хлябове

СЕЛСКА ПИТА

Ще ви предложа една най-обикновена пита, но по вкус е като от хлебарница! Чупиш и хапваш със сиренце, шарена сол или кой как обича. Ех, този аромат не се забравя! Продукти: 400 мл. вода 1 ч.л. захар 15 гр. прясна мая 700 гр брашно 10 гр. сол 4 с.л. олио Начин на приготвяне: За да постигнем добър резултат, трябва да …

Continue Reading